Άρθρα

Οι συμβουλές ενός ιδιωτικού ερευνητή ντετέκτιβ* για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους

Με τις τηλεφωνικές(και όχι μόνο) απάτες από επιτήδειους να αποτελούν μια μάστιγα της εποχής η εμπειρία ενός ιδιωτικού ερευνητή ντετέκτιβ* μπορεί να σας σώσει.

Για τον λόγο αυτό σας παραθέτουμε τις παρακάτω πολύτιμες συμβουλες:

  • Μην είστε ευκολόπιστοι με άτομα που δεν γνωρίζεται προσωπικά και σας παρουσιάζονται ως «εκπρόσωποι εταιρειών» ή «καλοί φίλοι» συγγενών ή προσωπικών σας φίλων.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιον επιτρέπεται να εισέρχεται ξαφνικά και απροειδοποίητα στην οικία σας.
  • Να επιβεβαιώνετε πάντα οτιδήποτε σας μεταφέρουν άγνωστοι εκ μέρους γνωστών σας με πρόσχημα την «άμεση ανάγκη».
  • Να αρνείστε από την πρώτη στιγμή την «παροχή βοήθειας» εφόσον δεν ζητηθεί από τον άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση που γνωρίζεται προσωπικά.
  • Μην αποκαλύπτεται υπό καμία συνθήκη προσωπικούς κωδικούς και στοιχεία σε τρίτους χωρίς να έχει κινηθεί από την πλευρά σας η όποια διαδικασία για την οποία ενημερώνεστε ξαφνικά.
  • Η προσωπική επικοινωνία από υπηρεσίες του δημοσίου δεν είναι μια πρακτική που συνηθίζεται οπότε όταν κάποιος σας καλεί ως εκπρόσωπος μιας δημόσιας υπηρεσίας φροντίστε να διασταυρώνεται τα λεγόμενα του.
  • Ζητείστε το ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας από όποιον προσπαθήσει να σας προσεγγίσει με στόχο την απόσπαση χρημάτων για να δώσει άμεση λύση σε κάποιο έκτακτο πρόβλημα. Επιβεβαιώστε ότι πρόκειται για αληθινά στοιχειά και κάποιο πρόσωπο με το οποίο μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσετε.
  • Συγκρατείστε εμφανισιακά χαρακτηριστικά αλλά και άλλα στοιχεία όπως πχ. τον αριθμό κυκλοφορίας ή τον τηλεφωνικό αριθμό και το τμήμα της «υπηρεσίας» από όπου σας κάλεσαν.
  • Να απευθύνεστε άμεσα στην αστυνομία στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης σας.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως μέχρι να αντιληφθείτε την απάτη είναι δυστυχώς αργά… Τότε πέρα από την καταγγελία στην αστυνομία ένας ντετέκτιβ* ίσως μπορεί να σας βοηθήσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά για να διορθώσετε την κατάσταση.

Στο γραφείο ιδιωτικών ερευνών «Παγκόσμιος Αστήρ» πραγματοποιούμε έρευνες σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό άμεσα και αποτελεσματικά.  Χρησιμοποιούμε τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικό εξοπλισμό καταγραφής οπτικοακουστικού υλικού απεριόριστων δυνατοτήτων εφαρμόζοντας καινοτόμες τακτικές παρακολούθησης και επιτήρησης  για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασφαλίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε μορφής έρευνα που θα μας ανατεθεί. Αναλαμβάνουμε σχεδόν αμέσως μόλις μας ειδοποιήσετε δράση. 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας!

*Αφορά Ιδιωτικό Ερευνητή – Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών σύμφωνα με το νόμο 3206/2003 ΦΕΚ 298/Α/23-12-2003 απαγορεύεται η χρήση των τίτλων ντετέκτιβ ή ιδιωτικός αστυνομικός ή ιδιωτικός ντετέκτιβ ή detective. Βάση τροπολογίας του ελληνικού νόμου ονομάζονται γραφεία ιδιωτικών ερευνών πρέπει να μην χρησιμοποιούν στην επωνυμία τους και στα έγγραφα τον τίτλο ντετέκτιβ – ιδιωτικός αστυνομικός – ιδιωτικός ντετέκτιβ – detective. Απαιτείται να κατέχουν ειδική άδεια λειτουργίας που να αναγράφετε ο αριθμός νόμιμης λειτουργίας ως γραφείο ιδιωτικών ερευνών.